ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στις ατομικές συνεδρίες η θεραπεία σχεδιάζεται και προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του θεραπευόμενου με στόχο τον εντοπισμό αλλά και την αποτελεσματική επίλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Μαθαίνει να αναγνωρίζει και να εκφράζει τα συναισθήματά του καθώς επίσης και να εφαρμόζει εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης τους μέσα από την αλλαγή της συμπεριφοράς. Τα θέματα στα οποία εστιάζουν συνήθως οι ατομικές συνεδρίες είναι η κατάθλιψη, το άγχος, οι φοβίες, οι σχέσεις, η εργασία, τα παιδιά, η απώλεια-πένθος κ.α. Στις ατομικές συνεδρίες χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και η ηχοθεραπευτική μέθοδος Tomatis®.


ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Οι συνεδρίες των παιδιών πραγματοποιούνται με ή χωρίς την παρουσία των γονέων ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε συνεδρίας. 
Οι θεραπείες των παιδιών καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ομάδα μας αποτελούμενη από ψυχολόγο, παιδοψυχίατρο, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και ειδικό παιδαγωγό αναλαμβάνει τη διάγνωση και αποκατάσταση αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών. Τα προγράμματα που παρέχουμε είναι εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Από την ηλικία των τριών ετών και άνω είναι δυνατή η χρήση της ηχοθεραπευτικής μεθόδου Tomatis®.
Δυνατότητα συνεδριών κατ' οίκον.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ONLINE 

Η διαδικτυακή (online) συμβουλευτική ενδείκνυται για οποιονδήποτε δεν έχει άμεση πρόσβαση σε ψυχολόγο, δεν μπορεί ή δεν θέλει να μετακινηθεί από το χώρο του.
Δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν σοβαρή ψυχοπαθολογία ή αυτοκτονικές τάσεις.
Η διαδικτυακή συμβουλευτική πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης μέσω skype ή τηλεφώνου.


ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Οι ομαδικές συνεδρίες, όπως και οι ατομικές, έχουν στόχο να βοηθήσουν  τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες να βρουν τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα και τις συναισθηματικές  δυσκολίες. Η ομάδα αποτελείται από 5-10 άτομα και η τιμή συμμετοχής είναι ιδιαίτερα προσιτή. 

Στη συνέχεια παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές συνεδρίες παιδιών και ενηλίκων.


ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται;
Το πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 μέχρι 18 ετών. Οι ομάδες αποτελούνται από 5 μέχρι 10 παιδιά της ίδιας ηλικίας.

Τι είναι συναισθηματική νοημοσύνη;
Συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε πότε βιώνουμε εμείς ή κάποιος άλλος ένα συναίσθημα έτσι ώστε να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε αποτελεσματικά.

Οι συνέπειες του χαμηλού δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.
Τα παιδιά με χαμηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης δυσκολεύονται στην επικοινωνία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν αυτό που θέλουν. Τα παιδιά αυτά μη μπορώντας να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με το περιβάλλον τους εμφανίζουν συμπτώματα άγχους που συχνά οδηγούν στην απομόνωσή τους.

Στόχος της ομάδας
Μέσα από την ομάδα το παιδί καλείται να μάθει και να διαχειριστεί καλύτερα τα συναισθήματά του,  να γνωρίσει με βιωματικό τρόπο την  σχέση ανάμεσα στις σκέψεις, τα συναισθήματά του και την συμπεριφορά του.
H ομάδα προάγει την επικοινωνία των παιδιών μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον εμπιστοσύνης και ζεστασιάς ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να εφαρμόσουν νέες συμπεριφορές και να αναπτύξουν τόσο τη φαντασία όσο και τη δημιουργικότητά τους.
Οι συναντήσεις της ομάδας είναι εβδομαδιαίες και ο χρόνος διάρκειας τους είναι 90 λεπτά.





ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από μια σειρά εσωτερικών διεργασιών που περιλαμβάνουν την χρήση βιωματικών ασκήσεων και ανταλλαγής εμπειριών και όχι απλά μέσω της προσφοράς έτοιμων συμβουλών και λύσεων στα προβλήματά τους.
Στόχος της ομάδας είναι τα άτομα να λειτουργήσουν όσο πιο αυθόρμητα γίνεται και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, θετικά και αρνητικά , σύμφωνα με τους προσωπικούς τους ρυθμούς συνυπάρχοντας μέσα σ ένα περιβάλλον εχεμύθειας και εμπιστοσύνης.

Τι προσφέρει η ομάδα:
  • Βελτιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία
  • Ενισχύει την ειλικρινή έκφραση των συναισθημάτων και την αποδοχή της διαφορετικότητας
  • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και συμβάλλει στην προσωπική αλλαγή


Τρόπος λειτουργίας της oμάδας

Τα μέλη της ομάδας (5 έως 10 άτομα) συγκεντρώνονται μια φορά την εβδομάδα , ακολουθώντας έναν συγκεκριμένο πρόγραμμα 90 λεπτών όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από την ψυχολόγο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ομάδας.
Όσο πιο ειλικρινείς είναι τα μέλη της ομάδας τόσο πιο ομαλά και αποτελεσματικά θα λειτουργήσει η ψυχοθεραπευτική διαδικασία.
Στις ομαδικές συνεδρίες απαιτείται απόλυτη εχεμύθεια από τους συμμετέχοντες.




Ομάδα γονέων

Στόχος της ομάδας : η ομάδα παρέχει  ένα ασφαλές ψυχολογικό πλαίσιο ενώ ταυτόχρονα αποτελεί χώρο αλληλεπίδρασης, έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης ικανό να προάγει τα ζητήματα και τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας.
Τα θέματα στα οποία εστιάζει η ομάδα είναι:
  • οι σχέσεις γονέων και παιδιών
  • θέματα συμπεριφοράς, ορίων και διαπαιδαγώγησης 
  • θέματα που προκύπτουν στους χώρους όπου κινούνται τα παιδιά (σχολείο, φροντιστήριο, εξωσχολικές δραστηριότητες )
  • δυσκολίες σε μαθησιακό και γνωστικό επίπεδο
  • σχέσεις μεταξύ αδελφών μέσα στην οικογένεια
  • σχέσεις των δυο φύλλων 
  • δυσκολίες που προκύπτουν στην εφηβεία
Η διάρκεια της ομάδας είναι 3 μήνες και οι συναντήσεις  πραγματοποιούνται με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και διάρκεια 90 λεπτά  . Ως χώρος διεξαγωγής  των συναντήσεων ορίζεται το γραφείο όμως ομάδες πραγματοποιούνται κατόπιν ζήτησης και σε άλλους χώρους (σχολεία, νηπιαγωγεία).